Loes Koot

Coach/Counselor &  Trainer

‘Mensen zichzelf laten zien, confronterend, maar met zachtheid vanuit zuivere waarneming zonder oordeel. Effectief, zakelijk, met ruimte voor ‘meer’

In de kern is dit hoe ik werk. Ik ga voor het zelfsturend vermogen van mijn cliënten, van jou. Vanuit rust en (zelf)vertrouwen, verbind ik me met je werkelijke vraag en kom snel tot de kern van de zaak waarbij ik je uitnodig om bestaande patronen, normen en waarden te toetsen aan het hier, nu en de realiteit.
Mijn stijl wordt door cliënten omschreven met de kernwoorden:
Rust, Vertrouwen, Intuïtief, Analytisch, Helder, Confronterend, Respectvol, Kennis van Zaken. "Liefdevol doch Streng", "Confronterend maar altijd Respectvol".
Ik sluit snel aan bij (zelf)management vraagstukken vanuit mijn eigen ervaring en vakinhoudelijke kennis. Daarnaast ben ik goed in staat een meer therapeutische benadering te hanteren als verliesverwerking en het omgaan met veranderingen de aandacht vragen.

Ik geniet van het werkelijke en oprechte contact met mensen.  Om mezelf hierin blijvend  te ontwikkelen volg ik jaarlijks de nodige trainingen en workshops zoals: coachen in organisaties, coaching en counseling, systemisch werk, creatieve werkvormen, competentiemanagement, communicatie, lichaamswerk, psychologie in beeld.
Daarnaast kan ik terugkijken op een ruime en jarenlange leidinggevende ervaring in informatievoorziening, sales, facility management. Aandachtsgebieden: competentie en verandermanagement,  marketing en sales, reorganisatie en outsourcing ,facilitair vastgoedbeheer. De nadruk lag en ligt altijd op het werken met mensen. Oog en oor hebben voor wat er nodig is om excellent te kunnen presteren. Met deze achtergrond ben ik in staat professionele feedback te geven over werkvragen en re-integratievraagstukken.

Ik werk met inzichten uit het Opstellingenveld, zoals ontwikkeld door Hellinger, Stam, Van Kampenhout, Ruppert, maar ook met de principes uit de psychologie volgens o.a. Jung, en de principes van geweldloze communicatie zoals ontwikkeld door Rosenberg.

Al deze benaderingen bieden een rijkdom aan traditie, rituelen, zienswijzen en methodieken om op diep niveau te werken aan levensvragen, organisatieontwikkeling, en loopbaanvragen.

Vanuit mijn jarenlange ervaring met begeleiding en coaching van mensen en teams is een heldere visie ontstaan op een systemische manier van werken die volledig is geïntegreerd in de dagelijkse praktijk.
In de diensten die ik aanbied streef ik naar hoge kwaliteit. Ik zorg voor mijn vakinhoudelijke ontwikkeling door het regelmatig volgen van trainingen en workshops. Daarnaast toets ik mijn werkwijze door evaluatie en intervisie. Om een zo breed mogelijk aanbod van diensten te kunnen leveren werk ik samen met, en voor vakkundige collega's en bedrijven zoals:

 • Bureau Verander je Wereld: samen geven wij workshops en trainingen en hebben we de opleiding Relatiecoach voor Sonnevelt Opleidingen ontwikkeld. Ik ben hoofddocent van deze opleiding.
  In het in 2015 door mij opgerichte Centrum De Koningin, werk ik intensief samen met andere coaches en behandelaren om een zo compleet mogelijk aanbod aan diensten te geven waarmee mensen hun gewenste verandering vorm kunnen geven.

  Tot slot: Lao Tse heeft het zo mooi verwoord, hoe je je kunt voelen als alles 'klopt'. Dit is het resultaat dat ik nastreef in het werken met mensen. Dat ze zich zó vrij gaan voelen:

  Zo voel je, als de schoen past
  je voet niet
  Als de riem past
  je buik niet
  Als het hart op de goede plaats zit
  is er geen voor of tegen

   

Loes Koot